top of page

מנות עיקריות

צ'ילי קון קרנה

צ׳ילי קון קרנה

רכיבים

1 חב' טחון לבולונז טבע דלי (מוצר בהקפאה)

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

4 שיני שום קצוץ

חצי פלפל חריף, קצוץ דק

10 עגבניות בשלות, קצוצות

1 כף גדושה רסק עגבניות

1.5 כוסות מים

צרור פטרוזיליה קצוצה

כוס וחצי שעועית אדומה מבושלת

1/2 כף פפריקה

מלח ופלפל

הוראות הכנה

לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב. להוסיף את השום, לטגן דקה נוספת ולהוסיף את העגבניות. לבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והעגבניות מסמיכות. להנמיך את האש ולערבב פנימה את שאר הרכיבים. לכסות את הסיר ולבשל כ- 10 דקות על אש נמוכה. לערבב מדי פעם. לתקן תיבול ולהסיר מהאש. מומלץ להגיש לצד אורז או בטורטיה. בתאבון!

מצרכים לגימור

1 כף שמן שומשום

1/2 כוס בוטנים שבורים גס

 

הוראות הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד. מחממים במחבת או בווק את השמן על חום בינוני ומוסיפים את הבצל והשום. כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את הסייטן והגזר. מקפיצים כ-3-4 דקות ומוסיפים את הגמבה. מקפיצים עד שהירקות משחימים ומתרככים קלות.

מגביהים את האש ומוסיפים למחבת את האטריות והרוטב, מקפיצים לעוד דקה ומסירים מהאש. מזלפים את שמן השומשום, מפזרים את הבוטנים ומגישים.

נודלס עם ירקות וסייטן

רכיבים לרוטב

1/5 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות חומץ אורז (אם אין אז חומץ בלסמי)

1 כף סילאן

 

רכיבים להקפצה

3-4 כפות שמן

300 גר' אטריות אורז מבושלות, מצוננות

חבילת סייטן בטעם טבעי (מצונן / קפוא) חתוך לקוביות

1 גמבה חתוכה

2 גזרים חתוכים למקלות

1 בצל חתוך לקוביות

3 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה

לחמם את השמן במחבת גדולה ולהוסיף את הבצל והשום. לטגן על אש בינונית כ-3 דקות. להוסיף את הסייטן והגזר ולטגן כ-5 דקות, עד שהסייטן משחים מעט. להוסיף את האפונים, עשבי התיבול והסויה ולערבב לעוד דקה. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להסיר מהאש, להוסיף את תערובת הקמח חומוס ולערבב היטב. לשמן תבנית עמידה לחום בגודל של כ-15X20 ולהעביר לתוכה את מלית הסייטן.

למעוך את תפוחי האדמה בקערה, לערבב פנימה את החלב והשמן ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. למרוח בשכבה מעל הסייטן בתבנית. ניתן להעביר את הפירה במולי ביתי (ricer) לקבלת פירה רך באופן מושלם.

להכניס לתנור שחומם לחום של 190 מעלות לכ-20-25 דקות.

* לגירסה זריזה של המתכון, ניתן להשתמש למלית בטחון טבעוני. פשוט לשטח בתבנית משומנת, לשטח מעל את מחית תפוחי האדמה, ולאפות כ-25-20 דקות.

פאי רועים

רכיבים

2 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום מעוכות

1 חב' סייטן מופשר מהמקפיא/ מקורר בטעם טבעי, חתוך לקוביות קטנות

חצי כוס אפונים מופשרים

חצי כוס קוביות גזר

חופן עלי כוסברה/ פטרוזיליה קצוצים

2 כפות רוטב סויה

3 כפות קמח חומוס מעורבב עם מעט מים- צריך להיות רך אבל לא נוזלי

מלח ופלפל

5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, מקולפים

1/3 כוס חלב סויה/ שקדים

2 כפות שמן זית


הוראות

לחמם 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הבצל והשום ולטגן לכמה דקות על חום בינוני, עד להשחמה. להוסיף את הסייטן הקצוץ ולטגן לעוד 2 דקות. להוסיף את העגבניות והרסק לתוך המחבת, ולהוסיף מים תוך כדי ערבוב עד לקבלת רמת הסמיכות הרצויה. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. אחרי שמורידים מהאש לקרוע את עלי הבזיליקום, להוסיף למחבת ולערבב

פסטה ברוטב בולונז

רכיבים
שמן זית
3 שיני שום קצוצות
בצל קטן קצוץ
חצי חבילת סייטן טחון לפירורים
פחית עגבניות מרוסקות או 4 עגבניות קצוצות דק
3 כפות גדושות רסק עגבניות

מעט מים
מלח פלפל
חופן עלי בזיליקום

פסטה עם כדורי טחון טבעוני ברוטב עגבניות

רכיבים
1 חב' טחון טבעוני (BBQ או עדשים ואורז)
1 קופסא שימורי רסק עגבניות (580 גר')
1 כפית שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
מים

1 חב' פסטה מוכנה

 

הוראות הכנה
להעביר את הרסק לסיר בישול ולהוסיף מים עד לסמיכות הרצויה. להוסיף את התבלינים ולהביא לרתיחה. לכדרר את הטחון לכדורים בגודל הרצוי, להוסיף לרוטב ולבשל על אש נמוכה לכ-10 דקות (לערבב מדי פעם). לערבב עם הפסטה ולהגיש. מומלץ לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים.

 

הוראות הכנה

מחממים במחבת או בווק 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הסייטן. מקפיצים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את השום ועשבי התיבול ומקפיצים לדקה על אש בינונית. מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לפסטה.

פסטה עם סייטן, עשבי תיבול ושמן זית

רכיבים

 500 גר' פסטה מבושלת

חבילת סייטן בטעם טבעי חתוכה לקוביות או רצועות (מצונן/קפוא)

חופן עלי בזיליקום קצוצים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

חופן עלי נענע קצוצים

2 שיני שום קצוצות

1-2 כפות חומץ בלסמי

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

לערבב את הסויה ורוטב הטריאקי, להשרות בו את הסייטן למינימום חצי שעה (עדיף לכמה שעות).

לחמם את השמן על אש נמוכה-בינונית.

להוסיף לקמח מים עד שמתקבלת בלילה נוזלית מעט. לצפות את הסייטן בבלילת הקמח, לצפות בפירורי לחם ולהכניס לשמן הרותח עד שהשניצל מזהיב, כדקה או שתיים כל צד.

*מומלץ לתבל את פירורי הלחם במלח, פלפל, שום גבישי ועשבי תיבול יבשים

שניצלוני סייטן

רכיבים

1 חב' סייטן פרוס לפרוסות או אצבעות

1/3 כוס סויה

1/3 כוס רוטב טריאקי

2 כפות גדושות קמח

מים

פירורי לחם 

שמן לטיגון עמוק

bottom of page