top of page

סלטים

סלט כרוב וסייטן אסיאתי

רכיבים:

1 כף שמן

1 חב' סייטן

1/2 ראש כרוב

 

לרוטב:

6 כפות סויה

3 כפות שמן סויה/ חמניות

כף סילאן

1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/2 כפית שום כתוש

בוטנים קצוצים

מלח פלפל

 

לחתוך את הסייטן לרצועות קטנות, להקפיץ במעט שמן עד להשחמה קלה ולשים בקערה. לקצוץ את כרוב לרצועות דקות ולערבב עם הסייטן. לשים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, לשקשק היטב ולמזוג מעל הסלט. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, לפזר מעט בוטנים קצוצים מעל, ובתאבון!


לשדרוג הרוטב ולהגברת החריפות, ניתן להוסיף לצנצנת הרוטב כוסברה קצוצה ופלפל אדום מיובש, מנוקה מתוכן ושבור לחתיכות קטנות. לשקשק היטב ולתת לרוטב לשבת מספר דקות לספיגת טעמים

 

סלט קינואה וסייטן

מצרכים:

חבילת סייטן בטעם טבעי (מצונן / קפוא)

2 כפות שמן זית

4 כוסות קינואה מבושלת וקרה

2 כפות חומץ בלסמי

1/2 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות

4 כפות אגוזי קשיו, שבורים גס

4 כפות חמוציות

1/2 כפית זנגביל

1 בצל ירוק, קצוץ

מלח ופלפל

 

הוראות הכנה:

מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הסייטן ומקפיצים על אש גבוהה כ-5 דקות או עד שהסייטן נהיה זהוב.

שמים בקערה את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את הסייטן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

סלט חסה עם סייטן מוקפץ

רכיבים לרוטב:

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית חרדל

1 כפית שום כתוש

1 כף סילאן

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל

 

רכיבים לסלט:

חצי ראש חסה

2-3 עגבניות / חופן עגבניות שרי

1/3 בצל סגול

 

רכיבים לסייטן המוקפץ:

חבילת סייטן בטעם טבעי (מצונן / קפוא)

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד בקערה.

חותכים את  מרכיבי הסלט ושמים בקערה.

חותכים את הסייטן לקוביות. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את קוביות הסייטן. מקפיצים על חום גבוה כ-5 דקות או עד שהסייטן משחים.

מעבירים את הסייטן המוכן לקערה עם הירקות החתוכים, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

bottom of page