top of page
מנות עיקריות טבעוניות מזינות המהוות מקור עשיר לחלבון מהצומח ועשירות בסיבים תזונתיים. מקור הסייטן הוא במזרח הרחוק, שם התפתח והיווה מקור חלבונים עשיר ואלטרנטיבה לבשר עבור הנזירים הבודהיסטיים. במאה ה-20 צבר הסייטן אהדה רבה בארצות המערב לא רק בקרב צמחונים, אלא גם בקרב חובבי אוכל בריא ומאכלים אקזוטיים.
סייטן נוצר מחלבון חיטה ומקמח מלא בידיהם האמונות של קהילת הכושים העבריים מדימונה, שמבססים את כל תזונתם על מזון טבעי ובריא מהצומח, נטול מרכיבים מן החי. לצד הטופו, מהווה הסייטן את חומר הגלם החלבוני הבסיסי והחשוב ביותר במטבחם, ובשנים האחרונות הוא תופס את מקומו גם במטבחי צמחונים ,טבעונים וחובבי בריאות.
סייטן בולונז
סייטן שווארמה
סייטן קבב רומני
מנות סייטן
bottom of page