tdservice@tevadeli.co.il

טלפון: 076-5400997

ת.ד: 45132 ירושלים

מיקוד: 9777403

  • Facebook Social Icon

לעמוד טבע דלי 

ב-Facebook

צרו קשר!

מנות ראשונות

מאפה במילוי מגוררת טבעונית

ת

מתכון לבצק שמרים:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית מלח

7/8 כוס מים

1 כף שמרים יבשים

1 1/2 כפות שמן זית

 

לשים את כל החומרים בקערה (להיזהר

בהתחלה שהמלח לא יגע ישירות בשמרים).

ללוש כמה דקות עד לקבלת בצד אחיד.

לשים בקערה להתפחה עד הכפלת הנפח,

כחצי שעה- שעה.

 

מתכון למלית:

1 חב' מגורדת טבעונית של טבע דלי

בצל מטוגן/ עשבי תיבול/ פסטו/

טפנד/ ממרח עגבניות

מלח פלפל

לשים את המגורדת בקערה ולהוסיף מהתוספות הרצויות לפי הטעם. להמליח ולפלפל מעט.

הוראות הכנה:

לפרוס את הנקניק לחתיכות בעובי של כ-חצי ס"מ. לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הנקניק, לטגן על אש בינונית עד שמטבעות הנקניק נחרכות מעט. להעביר למגש, לשים מעל ממרחים שונים ומעליהם תוספות שונות לפי הטעם המועדף.

לסיום המאפה:

שמן זית לשימון ולהברשה

מעט מלח גס

בידיים משומנות לקרוץ חתיכה מהבצק (הבצק אמור להיות מאוד דביק), ועל משטח משומן לשטח לצורה מוארכת ורחבה מעט. להניח במרכז את המלית, לאסוף את קצוות הבצק ולצבוט אותן אחת אל השנייה כך שהבצק סוגר על המלית. להפוך בזהירות כך שהחלק הצבוט נמצא כלפי מטה. להניח להתפחה למשך עוד חצי שעה. לאפות כ-15-20 דקות על 200 מעלות. ניתן להעלות מעט את חום התנור אחרי 10 דקות בכדי שהמאפה ישחים היטב. להוציא מהתנור, להבריש בשמן זית, לפזר מעט מלח גס ובתאבון!

טאפסים על מצע נקניק סייטן

 

רכיבים:

1-2 כפות שמן

1 חב' נקניק טבעוני טבע דלי

ממרחים וסלטים שונים לפי הטעם:

סלט אבוקדו

פסטו

טפנד

צ'ימיצ'ורי

ממרח עגבניות

חציל קלוי

חומוס

ירקות חתוכים לפי הטעם:

גמבה

בצל ירוק

תירס גמדי

זיתים

קוביות אנטיפסטי בטטה

ארטישוק 

לימון כבוש

 

קבבונים

רכיבים:

2 כפות שמן

1 חב' טחון טבעוני BBQ/ אורז ועדשים

חופן פטרוזיליה/ כוסברה/ נענע- קצוץ

צנוברים קלויים קלות

 

לערבב את כל חומרי הקבב לבלילה אחידה. לחמם את השמן במחבת. ליצור צורת קבב מהבלילה, לשים במחבת ולטגן על חום בינוני כ-2 דקות מכל צד.

 

*הבלילה כבר מתובלת- אין צורך להוסיף תבלינים. במידה ורוצים בכל זאת לתבל, מומלץ לטעום קבב אחד מוכן ואז להוסיף לבלילה לפי הטעם. 

 

*ניתן לאפות גם בתנור גריל על 200 מעלות, בין 5-7 דקות כל צד- תלוי בעוצמת התנור.

 

מרק כתום מוקרם עם מגורדת טבעונית

 

רכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני

3 שיני שום

6 גזרים

2 בטטות

חתיכת דלעת (300-400 גר')

חופן פטרוזיליה

מלח ופלפל

מגורדת טבעונית של טבע דלי

 

 

הוראות הכנה:

לחמם את השמן ולטגן את הבצל והשום עד להזהבה על אש בינונית. בנתיים, לחתוך את הירקות לקוביות של 2-3 ס"מ. להגביר את האש, להוסיף את הירקות לסיר ולערבב כ-3 דקות. להוסיף לסיר את הפטרוזיליה. להוסיף מים בכמות שתכסה את הירקות, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים. בעזרת מוט בלנדר לטחון את המרק, או לחילופין, להעביר את הירקות לבלנדר עם מעט נוזלי מרק, להחזיר לסיר המרק ולערבב. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להעביר לקערת מרק, להוסיף חופן של מגורדת טבעונית ולערבב. בתאבון!

כריך סייטן ברוטב ברביקיו

רכיבים:

200 גר' סייטן ברוטב ברביקיו חתוך לרצועות

2 כפות שמן זית

1/2 בצל פרוס לרצועות

1/2 כפית שום כתוש

חופן פטריות חתוכות

מלח ופלפל

טחינה מוכנה

עגבניה

מלפפון חמוץ

לחמניית ג'בטה